Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon bli hållbarhetschef för digital avfallslösning

Publicerad: 6 september 2021, 10:47

Sofia Widengren

Foto: Pinpointer

Det svenska techbolaget Pinpointer anställer Sofia Widengren som hållbarhetschef för att vidareutveckla bolagets övergripande strategi inom hållbarhet.


Ämnen i artikeln:

AvfallHållbarhetskommunikation

Sofia Widengren kommer senast från rollen som miljöspecialist på Trafikverket och har tidigare arbetat många år med miljöstrategiska frågor inom avfallsbranschen. På Pinpointer, ett techbolag som tagit fram en digital plattform för avsättning av schaktmassor, kommer hon att ansvara för att vidareutveckla bolagets övergripande strategi inom hållbarhet och se till att det på ett ännu starkare sätt genomsyrar hela verksamheten och affären.

”För mig var det självklart att tacka ja till möjligheten att få vara med och utveckla Pinpointers hållbarhetsengagemang till nästa nivå. Deras innovationskraft kombinerat med ett starkt fokus på miljö behövs inom branschen mer än någonsin och det är glädjande att de så tidigt i sin resa värderar hållbarhet högt”, säger Sofia Widengren hon i en kommentar.

I den digitala tjänsten säkerställer Pinpointer att användarnas schaktmassor, avfall och förorenade massor hanteras enligt alla rådande miljökrav och regelverk samtidigt som det bidrar till en mer cirkulär masshantering.

”Att låta miljö och hållbarhet vara en central fråga i vår affär var självklart redan när vi startade bolaget och vi är otroligt glada för att Sofia Widengren nu blir hållbarhetschef på Pinpointer. Hennes gedigna erfarenhet och kompetens kommer att vara en nyckelingrediens för att vi ska fortsätta växa på ett hållbart sätt”, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer, i en kommentar.

Aktuell Hållbarhet, redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.