Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir chef för hållbarhet och ägarstyrning på Alecta

Publicerad: 31 augusti 2020, 13:54

Carina Silberg.

Foto: Evelina Carborn/ Alecta

Tjänstepensionsföretaget Alecta inrättar en ny grupp inom kapitalförvaltningen med fokus på ägarstyrning och hållbarhet. Ny chef blir Carina Silberg.


Carina Silberg ska från och med tisdag den 1 september styra en ny enhet på tjänstepensionsförvaltaren Alecta. Enheten går under namnet Ägarstyrning & Hållbarhet och tjänsten som Carina Silberg tillträder är ny. Den nya gruppen samlar medarbetare inom Alecta vars huvudsakliga arbetsuppgifter berör ägarstyrning och hållbarhet. 

Alectas styrelse har beslutat att bolaget ska fokusera mer på ägarstyrning och hållbarhet och syftet med den nya gruppen uppges vara att skapa ”ännu bättre förutsättningar för att fortsätta skapa långsiktigt god avkastning till Alectas kunder, på ett hållbart sätt”. 

”Den nya gruppen ska bidra till en starkare integrering av ESG-frågor i kapitalförvaltningen och till en närmare dialog med de bolag vi är ägare i, för att bli tydligare med vad vi förväntar oss av bolagen. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga kollegor i gruppen och inom kapitalförvaltningen fortsätta utveckla Alectas arbete med ägarstyrning och hållbarhet”, säger Carina Silberg i en kommentar.

Carina Silberg har sedan 2017 arbetat som hållbarhetsansvarig på Alecta. Tidigare har hon bland annat arbetat på kommunikationsbyrån Hallvarsson & Halvarsson där hon var ansvarig för arbetet med CSR- och hållbarhetskommunikation. 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.