Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir första kvinna på ISO:s ordförandepost

Publicerad: 28 december 2020, 11:31

Ulrika Francke blir ny ordförande för ISO.

Foto: Sten Jansin

Den internationella standardiseringsorganisationen ISO får en svensk ordförande som dessutom blir den första kvinnliga ordföranden i organisationens historia.


Ulrika Francke från Sverige har valts till ny ordförande för den internationella standardiseringsorganisationen ISO. Mandatperioden sträcker sig 2022 till 2023 men uppdraget startar redan under 2021 då hon kommer att inneha positionen tillträdande ordförande vid sidan av ISO:s nuvarande ordförande Eddy Njoroge från Kenya. Ulrika Francke blir den första kvinnan på ISO:s ordförandepost sedan organisationen startade 1947.

Ulrika Francke är i dag vice styrelseordförande för Svenska institutet för standarder, SIS, som är ett av ISO:s 165 nationella medlemsorgan.

”ISO gör ett enastående jobb med att utveckla och tillhandahålla internationella standarder för att driva innovation, tackla globala utmaningar och uppfylla de globala målen för hållbar utveckling. Jag ser fram emot att engagera mig för ISO:s uppdrag när vi fortsätter att utveckla vårt internationella standardiseringsarbete”, säger Ulrika Francke i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.