Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir hållbarhetsansvarig på Konsumenternas Försäkringsbyrå

Publicerad: 20 augusti 2021, 09:38

Andrea Ekeblad Szanto, hållbarhetsansvarig på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Foto: Konsumenternas Försäkringsbyrå

Hur jobbar försäkringsbolag med hållbarhet? Det kan bli en allt viktigare aspekt för konsumenter när de väljer försäkringsbolag. Konsumenternas Försäkringsbyrå har nämligen bestämt sig för att satsa på frågan och har utsett sin första hållbarhetsansvariga.


Stiftelsen Konsumenternas Försäkringsbyrå har utsett en hållbarhetsansvarig, som ska öka informationen om försäkringsbolagens hållbarhetsarbete.

Andrea Ekeblad Szanto är försäkringsjurist och har redan arbetat i sex år inom Konsumenternas försäkringsbyrå som expert på boendeförsäkringar. Nu får hon göra lite mindre av sina tidigare arbetsuppgifter för att kunna ta sig an hållbarhetsfrågorna. 

Konsumenternas försäkringsbyrå är en stiftelse med både Konsumentverket, Finansinspektionen och branschorganisationen Svensk Försäkring i styrelsen, som informerar konsumenter om försäkringar och pensioner. Hit kan konsumenter ringa gratis och få vägledning. Att stiftelsen med endast 13 medarbetare nu får en hållbarhetsansvarig tycker Andrea Ekeblad Szanto är stort och hon säger att det är ett svar på det ökade intresset för hållbarhetsfrågor i samhället, som hon också själv brinner för.

– Jag tycker det är jätteviktigt att jobba med att informera konsumenterna. Det ska bli jättespännande att få utveckla konsumentförsäkringsperspektivet, säger Andrea Ekeblad Szanto till Aktuell Hållbarhet.

Vad innebär din nya roll?

– Dels ska jag bevaka hållbarhetsområdet med all lagstiftning som finns och kommer. Jag håller på att skriva om lagstiftningsarbetet som påverkar konsumenter, som att aktörer inom försäkringsbranschen måste ge hållbarhetsinformation. Dels ska jag ta fram hållbarhetsjämförelser, där vi redovisar bolagens konkreta hållbarhetsarbete. Nästa vecka kommer vi presentera en hållbarhetsjämförelse över bilförsäkringar. 

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.