Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir näringslivschef på WWF

Publicerad: 10 oktober 2022, 07:14

Elin Larsson

Foto: Press

Elin Larsson blir ny näringslivschef på organisationen WWF.

Ämnen i artikeln:

WWF

EV


Lite mer än en månad har gått sedan Elin Larsson tillträdde sin nya tjänst som näringslivschef på miljöorganisationen WWF. Här får hon ett särskilt ansvar för att leda och utveckla arbetet med organisationens näringslivsfrågor.

– Det finns en otrolig kompetens och passion i gruppen som jag leder, säger Elin Larsson.

Målet är att hitta nya metoder för samarbete med aktörer inom näringslivs- och finansvärlden.

– Inom näringslivsdelen handlar det om att hitta samarbeten med större företag, som kanske är branschledande, och stötta dem i att ställa om sin verksamhet och värdekedjorna. Men även att stötta dem i att jobba med sina partner i branschen och deras omställning.

Bland företagen som WWF redan idag samarbetar med nämner Elin Larsson modebolag som H&M och Gina Tricot, men också svensk-brittiska läkemedelsjätten Astrazeneca.

En annan stor och viktig del blir påverkansarbete och stöttande kring utveckling och arbete med mål och standarder. 

Med mångårig erfarenhet från näringslivet, inte minst från modebranschen, så vet hon vad hon talar om.

– På Filippa K arbetade jag inom praktiskt taget alla delar av företaget och de åtta sista åren som hållbarhetschef. Så jag besitter en förståelse för de utmaningar och möjligheter som finns i affären och vet hur svårt det kan vara att ställa om en redan existerande affärsmodell.

Senast kommer hon dock från en tjänst som programdirektör hos innovationsprogrammet Re:Source, som koordineras av statliga forskningsinstitutet Rise. Ett arbete där hon fick än mer erfarenhet av samarbeten mellan forskning och näringsliv.

– Det var ett jätteroligt uppdrag! Vi jobbade med alla typer av branscher och oavsett vilken bransch det rörde sig om gick det att se att utmaningarna var liknande, säger Elin Larsson.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev