måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir ny föreståndare för Internationella Miljöinstitutet IIIEE

Publicerad: 7 februari 2022, 12:12

Jenny Palm.

Foto: Charlotte Carlberg Barg/Lunds universitet.

Jenny Palm blir ny föreståndare för Internationella Miljöinstitutet, IIIEE, vid Lunds universitet. De närmsta åren ska hon bland annat vara med och utveckla nya onlinekurser.

Ämnen i artikeln:

Utbildning hållbarhetForskning

Karin Tideström

karin.tidestrom@aktuellhallbarhet.se


Jenny Palm har varit professor i hållbar stadsutveckling vid IIIEE sedan 2017. Hon tillträdde tjänsten som föreståndare den 1 februari.

Internationella Miljöinstitutet, IIIEE, är ett internationellt, tvärvetenskapligt forskningscentrum som bland annat ger nätbaserade kurser riktade till myndigheter och näringsliv, så kallade Massive Open Online Courses.

– Det känns superkul. Vårt mål är att nå ut med intressant och relevant hållbarhetsforskning och jobba nära olika samhällsaktörer. Vi vill verkligen bidra till förändring. Det känns jätteroligt att få vara med och stötta våra studenter och vår personal i att göra detta, säger hon.

Hur kommer det att märkas att Internationella Miljöinstitutet får en ny föreståndare?

– Jag kommer att jobba mycket med hur vi kan stödja varandra i kollaborativa processer, hur vi kan jobba effektivare tillsammans. Akademin drivs mycket av att du ska bli excellent som individ, men jag vill att vi ska bli excellenta som grupp.

Har ni några nya kurser i pipen?

– Vi kommer att lägga ganska stora resurser både på att fräscha upp våra befintliga utbildningar och att titta på nya områden. Vi fokuserar nu mycket på cirkulär ekonomi och så kallade nature based solutions. Under de kommande ett till två åren är tanken att vi ska få till online-utbildningar inom dessa områden. Det är en superviktig del av vår verksamhet och det känns jätteroligt att vi kan hålla dessa kurser öppna och gratis.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev