tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir ny hållbarhetschef på Cementas moderbolag

Publicerad: 21 november 2022, 12:55

Ebba Örwall Lovén Foto: Pressbild

Ebba Örwall Lovén blir ny hållbarhetschef på Cementas moderbolag Heidelberg Materials. Hon tillträder vid årsskiftet.

Ämnen i artikeln:

Byggbranschen

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


1 januari blir Ebba Örwall Lovén ny hållbarhetschef på Heidelberg Materials (tidigareb Heidelberg cement) – moderbolag till Cementa.

”Jag ser fram emot att få vara delaktig i allt spännande som händer inom koncernen på hållbarhetsområdet och att hitta fler synergier mellan våra verksamheter. Utöver koncernens omfattande satsningar på klimatomställning, ser jag stor potential inom cirkulär ekonomi. Jag anser att en av de viktigaste frågorna för bygg- och anläggningsbranschen är att använda långsiktigt hållbara material, hushålla med resurserna och hitta fungerande lösningar för återvinning”, säger Ebba Örwall Lovén i en kommentar.

Här ska hon jobba med koncernens viktiga mål, bland annat, som Heidelberg materials själva uttrycker det, att leverera klimapositiv cement och betong till år 2030 och utvecklingen av mer resurseffektiva produkter och metoder inom svensk byggindustri.

27 oktober avslutade mark- och miljödomstolen i Nacka huvudförhandlingen om Cementas ansökan om ett fyraårigt täkttillstånd utanför gotländska Slite. Domen kommer att meddelas 13 december 2022.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev