torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir ny hållbarhetschef på NCC Building

Publicerad: 23 mars 2023, 12:03

Elisabeth Schylander.

Foto: NCC

NCC Building rekryterar Elisabeth Schylander som ny hållbarhetschef – det innebär ett kliv från fastighets- till byggbranschen.

Ämnen i artikeln:

Byggbranschen

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Elisabeth Schylander är ny hållbarhetschef på NCC Building – hon tar klivet från Rikshem där hon varit hållbarhetschef.

Från fastighet till bygg – vilka är de viktigaste insikterna du tar med dig i det branschbytet?

– Att vi i mångt och mycket står inför samma utmaningar i en snabbt föränderlig omvärld. Här är samarbete en nyckel för att lösa komplexa frågeställningar, säger Elisabeth Schylander till Aktuell Hållbarhet.

Vad blir det viktigaste att komma igång med nu i ditt nya jobb hos NCC?

– Just nu handlar det om att lära känna en ny organisation, arbetssätt och människor. NCC har mycket kompetens och expertis och det finns så mycket bra arbete som är gjort. Det ska vi bygga vidare på och utveckla vidare.

IPCC:s tunga rapport landade nyss, dystert men ändå med en del hopp. Vad är viktigast nu från näringslivets sida, när det gäller att dra sitt strå till stacken?

– Rent generellt i näringslivet så handlar det nog mycket om att ha ett modigt ledarskap och våga. NCC är en stor aktör och med det följer såklart även ett ansvar. Ett exempel där NCC har vågat visa vägen var vår övergång till klimatförbättrad betong i samtliga husbyggnadsprojekt – en viktig del i vår resa mot klimatneutralitet. Vi har mycket expertis och kompetens internt och det är en styrka hos oss som bolag. Nu handlar det om att tillsammans med kunder och leverantörer göra mer av lösningar vi har, på bredare front och få det att hända snabbare.

NCC har som mål att uppnå klimatneutralitet 2045. Under 2022 har företaget bland annat satsat stort på klimatförbättrad betong i sina svenska projekt.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev