Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir ny hållbarhetschef på Nordnet

Publicerad: 1 november 2021, 16:21

Marja Carlsson blir ny hållbarhetschef på Nordnet.

Nordnet har satt som ambition att bli ledande i Norden inom hållbart sparande. Nu tillsätter de en ny hållbarhetschef.


Marja Carlsson blir ny hållbarhetschef på Nordnet där hon tillträder sin tjänst den 15 november. Hon kommer senast från SEB där hon ansvarat för en grupp som arbetar med hållbarhetsdata och utveckling av finansiella produkter.

”Jag är imponerad av hur Nordnet har lyckats skapa en affärsmodell med hållbarhet i kärnan, i form av visionen att demokratisera sparande. Kombination av en tech-driven organisation, transparent kommunikation och ett brett utbud av investeringsalternativ möjliggör för Nordnet att ytterligare flytta fram positionerna inom hållbarhet. Mitt mål är att göra det enkelt för alla att spara och investera hållbart, och jag ser fram emot att jobba mot det tillsammans med mina nya kollegor på Nordnet”, säger Marja Carlsson i en kommentar.

Marja Carlsson berättar också att hon vill att Nordnet drar nytta av hållbarhetsdata och möjligheten att utvärdera investeringsalternativ.
”Jag ser stor potential i att överföra de metoder och tillvägagångssätt som institutionella investerare har utvecklat till privatspararna”, säger hon.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev