tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir ny hållbarhetschef på Sortera

Publicerad: 20 april 2020, 14:21

Lovisa Curman, ny hållbarhetschef på Sortera.

Lovisa Curman är sedan den 6 april snabbväxande återvinningsföretaget Sortera Groups första hållbarhetschef.


AHr

Aktuell Hållbarhet, redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Sortera Group är ett företag som specialiserat sig på bygg- och anläggningsavfall. Återvinningen och återanvändningen i byggindustrin ligger i dag på låga nivåer men omställningen går snabbt, och Sortera är ett av företagen som vuxit kraftigt och i dag har en miljardomsättning. I april anställdes också företagets första hållbarhetschef, Lovisa Curman. 

– Det finns otroligt mycket att göra kring avfallshantering och det är därför det är så spännande att ta den här rollen. Sortera är en nyckelspelare i att skapa värden i avfall och att gå från en linjär ekonomi till en mer cirkulär ekonomi. Det är otroligt viktigt för samhället att vi kan skapa nya material från återvunna material och att byggsektorns material cirkulerar, säger hon till Aktuell Hållbarhet. 

Lovisa Curman kommer närmast från Preem där hon haft hållbarhetsansvar och har tidigare även arbetat på Sandvik där hon varit regionchef i Latinamerika. Exakt hur hennes prioriteringsordning kommer att se ut på Sortera är något hon ska diskutera med ledningen de kommande dagarna. 

– Sortera har en komplett kedja och det ska bli väldigt spännande att lära mig mer och se vad jag kan bidra med till bolaget. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev