söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir ny hållbarhetschef på WSP: ”Jag brinner för klimatfrågan”

Publicerad: 4 april 2022, 07:48

”Den stora skillnaden är att jag nu får arbeta med ett globalt företag som har en helt annan bredd inom alla de områden som intresserar mig”, säger Camilla Mattson om sin nya tjänst.

Foto: Pressbild

Den 1 juni börjar Camilla Mattson som hållbarhetschef på WSP. Hon kommer senast från en tjänst som hållbarhetschef på byggföretaget Forsen. I det nya uppdraget kommer hon lägga fokuset på klimatfrågan i stort.

Ämnen i artikeln:

Klimatanpassning

BS


Camilla Mattson är civilingenjör i grunden, har en bred bakgrund inom hållbarhet, framför allt från samhällsbyggnadsbranschen. 

Hon har sin grund inom kemisk industri och materialteknik, och hållbarhetsarbetet har varit centralt genom hela hennes karriär. Hon har till exempel arbetat med social hållbarhet och hållbar textilproduktion på H&M, som hållbarhetskonsult och chef på Sweco samt Iterio. Senast kommer hon från en tjänst som hållbarhetschef på Forsen. 

– Jättejätteroligt verkligen. En jättekul utmaning, jag ser verkligen fram emot det, säger Camilla Mattsson om sitt nya uppdrag. 

Hur skiljer sig det här jobbet från ditt tidigare uppdrag?

– Båda företagen arbetar inom samhällsbyggnad, men den stora skillnaden är att jag nu får arbeta med ett globalt företag som har en helt annan bredd inom alla de områden som intresserar mig. WSP har också är väldigt stor potential att påverka samhällsutvecklingen. 

Vilka hållbarhetsfrågor kommer du att arbeta lite extra med? 

– Ja, jag brinner ju för klimatfrågan som säkert de flesta andra, och klimatfrågan i stort. Allt från att arbeta med cirkulärt byggande och digitalisering för att minska klimatpåverkan i alla led. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev