lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon blir ny vd på Svanen

Publicerad: 13 december 2021, 14:03

Anna Linusson blir ny vd på Miljömärkning Sverige. Foto: Miljömärkning Sverige

Efter 23 år som vd på Svanen och Miljömärkning Sverige passerar Ragnar Unge nu pensionssträcket. Hans nya efterträdare beskrivs som en visionär med gedigen hållbarhetserfarenhet.


JR


Det är Anna Linusson som från och med april nästa år tar över rollen som vd på Miljömärkning Sverige som leder arbetet med miljömärkningarna Svanen och EU Ecolabel. Miljömärkningen Svanen initierades av Nordiska ministerrådet redan år 1989 och Anna Linusson tar nu över en certifiering som finns på allt från tvättmedel till fastigheter och fonder. 

”Jag är väldigt glad över det stora förtroende jag får när jag blir vd för denna viktiga och meningsfulla verksamhet! Min ambition är att förvalta och utveckla organisationen på bästa sätt tillsammans med alla engagerade och kompetenta medarbetare”, säger Anna Linusson i en kommentar.

Miljömärkning Sverige berättar att ansökningstrycket på tjänsten har varit extremt hårt och att konkurrensen därför blev tuff. Anna Linusson har tidigare bland annat arbetat som vd på Svenskt Vatten och Håll Sverige rent. Hon har också varit miljöchef på Stockholms Läns Landsting och kommer senast från en tjänst som vattenvårdsdirektör på Länsstyrelsen.

”Annas hållbarhetserfarenhet och kompetens inom affärsverksamhet, ledarskap och kommunikation är en värdefull tillgång för att vidareutveckla det framgångsrika arbete, som Ragnar Unge lämnar över”, säger Annika Helker Lundström, ordförande för Miljömärkning Sverige, i en kommentar.

 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev