måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon får ansvar för hållbarhet och kommunikation på Scanlog

Publicerad: 20 februari 2023, 13:01

Matilda Jarbin, Scanlog. Foto: Scanlog

Matilda Jarbin är ny hållbarhets- och kommunikationschef på logistikföretaget Scanlog. Hon kommer senast från egen verksamhet som konsult men har nu valt att kliva på Scanlog-resan.

Ämnen i artikeln:

Hållbara Transporter

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Logistikföretaget Scanlog som grundades 2013 har beskrivits som något av en snabbväxare inom sin bransch – de utsågs exempelvis åren 2017, 2018 och 2019 till Di Gasell. 

Nu har de också en ny hållbarhets- och kommunikationschef i Matilda Jarbin, som tillträdde sin tjänst 13 februari.

– Det känns jätteroligt och spännande! Jag har jobbat med bolag som sysslar med logistik tidigare, men då har det mest varit inom Sverige. Scanlog arbetar mer internationellt. Dessutom inkluderar uppdraget en kommunikationsroll och det känns väldigt spännande för mig. På andra arbetsplatser jag varit på har det ansvaret inte varit lika tydligt definierat, säger Matilda Jarbin till Aktuell Hållbarhet.

Scanlog har själva ett uttalat mål att vara klimatneutrala år 2030 och Matilda Jarbin menar på att företaget har varit en föregångare inom sin bransch ur flera aspekter.

– Det jag tänker är speciellt för Scanlog hållbarhetsarbete är bland annat att dom var det första svenska och norska logistikbolag som började klimatkompensera all flygfrakt utan kostnad för våra kunder.

Företaget har också varit aktiva i att få sina kunder över till järnväg.

– Man har sedan flera år arbetat med begreppet ansvarsfull logistik med bland annat ett stort fokus på att minska godstransporternas miljöpåverkan. Där har man till exempel skapat innovativa lösningar för järnvägsfrakt och jobbat på att få över kunder dit. Där är Scanlog fortsatt väldigt starka och det visar också på en hållbarhet i affären, säger Matilda Jarbin.

Själv kommer hon senast från en period med egen konsult- och föreläsarverksamhet inom hållbarhet. Under sju år arbetade hon som hållbarhetschef på GIAB, Godsinlösen AB. Matilda Jarbin berättar att hon befann sig i en situation där hon hade en möjlighet att välja själv att köra vidare på konsultverksamheten eller hoppa på ett nytt uppdrag.

– Det var en lyxig situation för mig, men Scanlog kändes väldigt intressant. Det handlar mycket om hur jag kan vara med och påverka men också vilka värderingar och vilken företagskultur som finns i bolaget, hur det styrs och vilka som jobbar där, säger hon.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev