lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon ska få oss att köra säkrare med minskade utsläpp

Publicerad: 31 maj 2021, 13:29

Johanna Forseke. Foto: Greater Than

Johanna Forseke blir ny vd på Greater Than Svenska där hon ska driva appen FIA Smart Driving Challenge som ska göra hållbar bilkörning rolig.


Johanna Forseke tar nu klivet från arbetet som affärschef på försäkringsteknikföretaget Greater Than till tjänsten som vd för organisationens svenska dotterbolag. Ett av huvuduppdragen i den svenska verksamheten blir att arbeta globalt med FIA Smart Driving Challenge, en ”gamification-app” som ska locka bilförare att köra säkrare med minskade koldioxidutsläpp. Det närmaste målet är att nå fem miljoner användare. 

”Jag är glad och hedrad över att få det här ansvaret. FIA SDC är ett unikt sätt för oss alla att göra skillnad i vardagen. FIA SDC är ett givet hållbarhetsinitiativ då det gör att vi kan påverka miljön och säkerheten på vägarna väsentligt med minimal ansträngning. Jag uppmuntrar alla företag och organisationer som har en tydlig hållbarhetsplan att vara med och delta i denna roliga och meningsfulla utmaning”, säger Johanna Forseke i en kommentar.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev