Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon ska leda uppdateringen av ICC:s visselblåsarguide

Publicerad: 14 juni 2021, 12:39

Hema Lehocky.

Foto: Marina Green Eklund.

Internationella Handelskammaren ska uppdatera sina vägledning kring visselblåsarsystem. Som ordförande i arbetsgruppen har en etikchef på Afry utsetts.


Hema Lehocky, som till vardags har titeln chief ethics and compliance officer på konsultföretaget Afry, ska nu leda en arbetsgrupp inom Internationella Handelskammaren, ICC, som ska uppdatera organisationens globala visselblåsarguide. 

ICC:s vägledande riktlinjer för visselblåsning har använts av ett stort antal företag sedan den först publicerades år 2008. Syftet med vägledningen är att ge företag ett verktyg för att motverka korruption och andra oegentligheter. Frågan om visselblåsarsystem har nu aktualiserats, bland annat av EU:s nya visselblåsardirektiv som träder i kraft den 17 februari. ICC vill genom den nya arbetsgruppen säkerställa att organisationens vägledning ligger i linje med och följer den utveckling inom visselblåsning som förutspås.

”I år pågår det många diskussioner om visselblåsning, inte minst då ny lagstiftning snart träder i kraft i EU. Därav är det en väl vald tidpunkt att uppdatera ICC:s visselblåsarguide. Arbetet kommer pågå under året med målet att presentera den uppdaterade vägledningen innan årets slut. Det känns bra att kunna bidra med min erfarenhet och leda arbetsgruppen som ska ta fram de nya riktlinjerna”, säger Hema Lehocky i en kommentar. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.