onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Ida Bylund Lindman blir Uppsala kommuns nya hållbarhetschef

Publicerad: 7 mars 2022, 14:03

Ida Bylund Lindman

Foto: Göran Ekeberg

Ida Bylund Lindman blir Uppsala kommuns nya hållbarhetschef. I sin nya roll ska hon leda kommunens arbete för att nå Agenda 2030-målen.
”Känns jättespännande”, säger hon.


Karin Tideström

karin.tidestrom@aktuellhallbarhet.se


Hon har arbetat i kommunen sedan 2012 och har bland annat varit samordnare för det brottsförebyggande arbetet och avdelningschef inom arbetsmarknadsförvaltningen.

I sin nya roll kommer Ida Bylund Lindman att leda Uppsala kommuns hållbarhetsavdelning, som består av två enheter och cirka 30 medarbetare. Avdelningen har en central roll i kommunens organisation och ska leda och samordna det strategiska hållbarhetsarbetet för att nå de globala målen i FN:s Agenda 2030. 

– Det känns jättespännande och väldigt bra att få börja jobba på ett annat sätt men ändå stanna i kommunen, säger hon till Aktuell Hållbarhet.

Varför söker du dig till hållbarhetsfrågorna?
– Jag tycker att hållbarhetsfrågorna är väldigt viktiga. De går in i nästan allt som kommunen gör på olika sätt. Det ska bli spännande att jobba på en strategisk nivå med frågor där händer mycket konkret ute i verksamheterna.

Vad ska du ta itu med först?
– Jag ska börja med att verkligen sätta mig in i frågorna och därefter fundera över vad vi ska ta itu med först. Alla hållbarhetsfrågor är väldigt viktiga och det är svårt att rangordna dem. Miljöfrågorna har varit högt prioriterade länge, men i Uppsala kommun är social hållbarhet också mycket viktigt, säger hon.

Ida Bylund Lindman börjar sin nya tjänst 2 maj.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev