Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

IVL utser ny vd med fokus på digitalisering

Publicerad: 20 januari 2020, 10:30

Marie Fossum Strannegård tar över som vd på IVL Svenska Miljöinstitutet i april då Tord Svedberg lämnar sin tjänst efter 12 år.


IVL Svenska Miljöinstitutet meddelar att Tord Svedberg efter tolv år lämnar posten som vd på Svenska Miljöinstitutet och ersätts av Marie Fossum Strannegård. Marie Fossum Strannegård kommer närmast från revisionsföretaget EY där hon är partner. Tidigare har hon arbetat i ledande befattningar på Ericsson, Fortum och Capgemini. 

Marie Fossum Strannegård har ingen tydlig bakgrund från miljöforskning, snarare tycks det vara hennes kompetens inom digitalisering som gett henne den nya tjänsten. IVL:s styrelseordförande Annika Helker Lundström säger i en kommentar att valet av Marie Fossum Strannegård till stor del handlar om hennes affärserfarenhet och kompetens inom digitalisering, hållbarhet och kommunikation. 

Marie Fossum Strannegård säger i en kommentar att hon vill fortsätta utveckla IVL inom det digitala området. 

”IVL har med sin forskning en unik erfarenhet inom miljö och klimatarbete och en stor framtidspotential – inte minst genom att fortsätta utvecklas inom det digitala området. Jag är övertygad om att jag med min erfarenhet av AI, framtidens energisystem och affärer kan tillföra både IVL och deras kunder mycket”, säger Marie Fossum Strannegård i en kommentar.

 

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.