Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Karriär

Jobba hemifrån sent på kvällen – och njut av det

Publicerad: 14 April 2015, 04:16

Har du svårt att hitta rätt känsla när du jobbar hemifrån sent på kvällen? Låt dig inspireras av Jannica Thun.


Jannica Thun skapar video on demand-appar på Accedo, och sysslar på fritiden även med att koda egna projekt. Ofta på helgkvällar. Så här ser hon till att skapa en härlig atmosfär vid datorn medan andra ligger och sover eller är ute och partajar.

Jobba hemifrån-måste #1. Skön, peppig instrumental musik i lurarna
”Musik har en stark inverkan på mig och jag kan därför vara ganska kräsen, så det gäller att välja rätt. "Partymusik" undviker jag. Det gör bara att jag drar ut och dansar istället, samtidigt som klassisk musik inte ger rätt känsla. Spellistan Electronic Study Music på Spotify rekommenderas!”

Jobba hemifrån-måste #2. Helgkänsla med Cola Zero
”Chips, tortilla-dipp och cola zero är ett absolut måste på helgen. Jag älskar att vara kreativ och skapa, men det är inte alltid så lätt att prioritera hackandet, särskilt inte på just lördagskvällar. Då kan det vara bra att ha lite gott att belöna sig med.”

Jobba hemifrån-måste #3. Syrran på Skype är bästa sällskapet
”Sitter gärna och kodar tillsammans med vänner, men på helgkvällar kan det vara skönt att kunna styra och ställa fritt som man vill. Kanske blir jag trött och vill sova, eller kolla på en film, eller får ett ryck och vill gå ut och dansa … Och det är nog inte så uppskattat att plötsligt skicka ut sällskapet. Så jag brukar oftast ha videosamtal med syrran på Skype i stället.”

Jobba hemifrån-måste #4. Omgiven av skärmar
”Ger en bättre feeling. Till exempel brukar jag vrida teven och via ChromeCast loopa härliga bilder som lyser upp. Minns en scen från Swordfish där en hacker får tillgång till någon slags superdator med en hel vägg med skärmar. Det skulle vara härligt!”

Jobba hemifrån-måste #5. KittyPurrPurr
”Hon är min kisse som ligger bredvid och spinner. Alltid mysigt med kattsällskap, ända tills hon får för sig att börjar klänga på mig eller klättra på tangentbordet. Söt som hon är så kan det bli svårt att säga åt henne, så emellanåt får hon all min uppmärksamhet och hackandet får vänta en liten stund.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.