torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Jobba hemma – skona miljön

Publicerad: 5 maj 2015, 06:17

Så lyder uppropet i dag på den officiella jobba hemma-dagen.

Ämnen i artikeln:

Trafik

Den här artikeln publiceras i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 5 maj.

Över 100 svenska arbetsplatser uppmanar i dag sina anställda att arbeta på distans. Enligt anslaget finns det många win win-effekter som exempelvis färre bilpendlare, ökad produktivitet och förhöjd livskvalitet.

Arrangemanget startade 2012 och väntas i år slå rekord.

– Jobba hemma-dagen blir en högtid för kreativt arbetsliv, säger Rikard Linde, programchef för digitala samhället på tankesmedjan Fores, som från och med i år står bakom evenemanget.

Mjukvarujätten Microsoft var med och drog i gång jobba hemma-dagen och deltar nu som partner.

– Med jobba hemma-dagen vill vi stimulera arbetsgivare och anställda att kreativt och öppet fundera på var man är mest produktiv. Det är inte alltid på den fysiska arbetsplatsen, och med ny teknik kan väldigt många arbetsuppgifter utföras från helt andra ställen. Det är dags för ett nytänk, säger Heléne Lidström på Microsoft.

Personer som arbetar hemifrån en gång i veckan minskar sina arbetsresor med 20 procent och bidrar därför till ett bättre klimat, mindre trängsel i trafiken och en bättre luftkvalitet. Där till visar undersökningar på välfärdsvinster, bland andra småbarnsföräldrar uppskattar mer flexibilitet i vardagen.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev