måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Kapitalförvaltare anställer veteran inom hållbara finanser

Publicerad: 3 januari 2022, 12:36

Ulrika Hasselgren. Foto: Coeli

Ulrika Hasselgren som arbetat länge med hållbara finanser förstärker nu Coeli.

Ämnen i artikeln:

Gröna Investeringar

AHr

Aktuell Hållbarhet redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Den svenska kapitalförvaltaren Coeli förstärker arbetet med hållbara investeringar genom att anställa Ulrika Hasselgren som hållbarhetschef. Hon kommer att ingå i ledningsgruppen och tar även plats i styrelsen i några av koncernens intressebolag.

Ulrika Hasselgren har verkat i finansbranschen sen slutet av 1990-talet, bland annat som medgrundare och vd för Ethix SRI Advisors, som tillsammans med Sjunde AP-fonden utvecklade analysmodellen Norm-Based Screening. 2018 rekryterades hon till Danske Bank i Danmark som global chef för hållbara investeringar och medlem av ledningsgruppen för Wealth Management. Hon kommer närmast från Arabesque i rollen som Nordenchef samt extern rådgivare till Infranode och Patrizia AG och styrelseledamot i Fundrella.

”En förutsättning för att nå vårt mål på 100 miljarder i förvaltat kapital är ett hållbarhetsarbete i framkant. Vi är mycket glada att få välkomna Ulrika och jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att nå våra mål och lyckas med vår långsiktiga strategi”, säger Jan Birkmanis, vd, Asset Management på Coeli, i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev