Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Kinberg Batra om nya uppdraget: Villkoren för större investeringar är sämre i Sverige än i konkurrerande länder

Publicerad: 29 mars 2021, 13:43

Anna Kinberg Batra, ny styrelseordförande i Svensk Solenergi.

Foto: Svensk Solenergi

Förra veckan valde branschorganisationen Svensk Solenergi in Moderaternas förre partiledare, Anna Kinberg Batra, till ny styrelseordförande. Hon konstaterar att inte ens 1 procent av den svenska energimixen kommer från sol och att detta är något hon vill ändra på.


Branschorganisationen Svens Solenergi meddelar att Anna Kinberg Batra valts till ny styrelseordförande vid årsmötet den 23 mars. I det nya uppdraget förväntas Anna Kinberg Batra att arbeta för att stärka solenergins förutsättningar och möjligheter i Sverige. Med bakgrund som partiledare för Moderaterna, men också som energipolitisk talesperson för partiet, hoppas Svensk Solenergi på att Anna Kinberg Batra kommer att hjälpa den svenska solenergibranschen framåt.

”Solenergin står inför sitt stora genombrott i Sverige, spelar en viktig roll i den gröna omställningen och behöver inga subventioner. Men inte ens 1 procent av den svenska energimixen kommer från sol hittills och villkoren för större investeringar är sämre i Sverige än i konkurrerande länder. Det är något som vi behöver ändra på för att främja den stora potentialen i solenergi. En potential som Sverige knappt har börjat använda”, säger Anna Kinberg Batra i en kommentar.

Vid sidan om sitt uppdrag som ordförande i Svensk Solenergi är Anna Kinberg Batra även styrelseordförande i Soltech Energy, nominerad till ledamot i Castellum, ledamot i Carasent, Rymdbolaget och SJR.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News