Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Kroppsnära teknik gör dig effektivare på jobbet

Publicerad: 5 maj 2014, 06:11

Det är inte bara en hajp – kroppsnära teknik som Google Glass kan göra oss både effektivare och nöjdare på jobbet. Det har brittiska forskare kommit fram till.


Ämnen i artikeln:

Teknik

Allt mer teknik sitter i kläderna, ett armbandsur, en hjälm, glasögon eller kanske ett hängsmycke. Men det är inte bara coolt, det kan faktiskt göra oss betydligt mer effektiva på jobbet.

Forskare på  Goldsmiths vid University of London har kommit fram till att produktiviteten kan öka med upp till 8,5 procent för dem som bär teknik som känner av hjärnaktivitet, rörelser och kroppshållning.  Dessutom blir de anställda 3,5 procent mer tillfredsställda med sina jobb enligt forskarna.

– Kroppsnära teknik är enligt mitt förmenande den största trenden sedan bärbara datorer, så det är naturligt att både anställda och företagen försöker få in den på arbetsplatserna. Genom att använda den data som genereras kan organisationerna förstå hur mänskligt beteende påverkar produktiviteten, prestationsförmågan, välbefinnandet och jobbtillfredställelsen. De anställda kan kräva att arbetsmiljön och arbetstiderna blir optimerade för att maximera deras produktivitet, hälsa och välbefinnande, säger  Chris Brauer som lett forskningstudien.

Resultaten visade att en anställd kan generera uppåt 30 gigabyte data per vecka genom kroppsnära teknik  – det innebär att det kan handla om mycket data att lagra och analysera för en organisation.

Studien, som gjorts i samarbete med molnföretaget Rackspace, visar att det är just molnet som satt fart på trenden med kroppsnära teknik.

– I grunden går kroppsnära teknik och big data hand i hand, säger Nigel Beighton, Rackspace teknikchef i Storbritannien.

Karin Lindström

Ämnen i artikeln:

Teknik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.