onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Lämnar miljödepartementet – blir chef på branschorganisationen

Publicerad: 24 oktober 2022, 11:11

Maria Wallin blir ny chef för cirkularitet och återvinning på branschorganisationen Återvinningsindustrierna. Hon kommer senast från miljödepartementet och har flera års erfarenhet från offentlig sektor.

Ämnen i artikeln:

Återvinning

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Maria Wallin är inne på sin tredje vecka på Återvinningsindustrierna, där hon är chef för cirkularitet och återvinning. Hon kommer senast från miljödepartementet och har mer än 15 års erfarenhet från den offentliga sektorn.

– Det här känns jättespännande. Det är alltid viktigt med nya perspektiv och nu ska det bli intressant att arbeta det här området fast ”från andra hållet”, säger Maria Wallin till Aktuell Hållbarhet.

Vad fick dig att ta klivet?

– Jag kände mig redo för att göra något nytt och det känns väldigt spännande att prova på detta.

Bland de viktiga frågor hon ser att hon kommer jobba med finns bland annat förslaget om kvotplikt för återvunnet material för att driva efterfrågan på återvunnet material och jobba för en cirkulär ekonomi.

– Det handlar om att ta hand om medlemsföretagens intressen, men samtidigt också se till att väcka och behålla ett politiskt intresse för frågorna, säger Maria Wallin.

Du går ju från miljödepartementet – vad säger du om planerna för omorganisering som regeringen aviserat?

– Det känns svårt för mig att svara på ännu. Det återstår att se vad regeringen kommer med, det viktiga är att miljö och klimat fortsatt är högt upp på agendan.

”Maria är väl insatt i pågående EU-processer och vi är mycket glada över att ha rekryterat henne till Återvinningsindustrierna. Hennes kompetens kommer att vara oerhört värdefull för Återvinningsindustriernas medlemmar”, säger Viveke Ihd, vd för Återvinningsindustrierna, om sitt nytillskott.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev