torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Lina K Wiles går till Adapteo

Publicerad: 13 mars 2023, 13:00

Lina K Wiles. Foto: Pressbild

Modulhusbolaget Adapteo rekryterar Lina K Wiles som ny hållbarhetschef, meddelar bolaget i dag.


Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Med start i dag, 13 mars, är Lina K Wiles ny hållbarhetschef på Adapteo, ett företag som sysslar med modulhus.

Lina K Wiles kommer senast från rollen som hållbarhetschef på ett av Sveriges och Danmarks ledande bränslebolag, OKQ8. Hon har lång erfarenhet av att leda hållbarhetsarbetet i globala företag som Tetra Pak, Elis och ÅF. 

Johanna Persson, vd på Adapteo, betonar vikten av hållbarhet för bolaget och hur hållbarhetschefsrollen kommer att vara avgörande för att påskynda företagets hållbarhetsarbete: ”Vår hållbarhetsambition är hög och vi ser behovet av att separera vårt hållbarhetsarbete till en egen funktion för att påskynda våra ansträngningar ännu mer. Vår nya hållbarhetschef kommer att rapportera direkt till mig och spela en nyckelroll för våra kunder, eftersom jag är övertygad om att vårt engagemang för hållbar utveckling kommer att vara en konkurrensfördel för Adapteo på vår fortsatta resa framåt”, säger Johanna Persson i en skriftlig kommentar.

Samtidigt som Lina K Wiles rekryteras Jeffrey De Clercq som ny kommersiell chef i bolaget. Båda rollerna kommer att rapportera till Adapteos vd.

 ”Jag är glad över att välkomna både Jeffrey och Lina till teamet. Inom sina respektive områden kommer de att tillföra kompetens, ledarskap och drivkraft till Adapteos tillväxtresa. Vår strategi och affärsplan fokuserar på tillväxt och att utforska nya affärsmöjligheter, vilket ställer högre krav på hela organisationen. Jeff och Lina kommer att vara nyckelspelare i vårt arbete för att bli ledande inom social infrastruktur i Europa.”

Aktuell Hållbarhet har sökt Lina K Wiles för en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev