Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Lina Larsson till Krav

Publicerad: 22 augusti 2022, 11:50

Lina Larsson går till Krav.

Foto: Krav

Krav anställer Lina Larsson som ekonomiagronom. Hon har tidigare praktiserat på miljömärkningsorganisationen och har stor insikt i dess arbete.


Ämnen i artikeln:

KravmärktEkonomiLivsmedelsindustrin

I början av 2010-talet arbetade Lina Larsson med ranchdrift i norra Australien på gårdar med 10 000-tals nötkreatur. Hon upprördes över hur djuren behandlades och bestämde sig för att återvända till Sverige och utbilda sig till agronom. Hon började praktisera på Krav, miljömärkningsorganisationen för ekologiska livsmedel, och fick i uppdrag att göra en marknadsanalys av försäljningen av Krav-märkt kött och är därmed väl insatt i Krav:s verksamhet.

Lina Larsson blir nu anställd som ekonomiagronom och kommer att arbeta på Krav:s livsmedelsavdelning som marknads- och regelutvecklare. Förutom restaurangkunderna, ska hon arbeta mot dagligvaru- och servicehandeln.

”Det tilltalade mig mycket att få jobba i en organisation som Krav med höga krav på djurvälfärd. Nu ska det bli spännande att få fortsätta vidare i livsmedelskedjan och arbeta med aktörer som har så stort inflytande på vad som serveras på vår tallrik”, säger Lina Larsson i en kommentar.

Therese Quennerstedt

therese.quennerstedt@bonniernews.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.