tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Louise König blir ny vd för The New Division

Publicerad: 17 januari 2022, 11:20

Louise König, ny vd för The New Division.

Foto: The New Division

Kommunikations- och strategibyrån The New Division rekryterar hållbarhetsprofilen Louise König som ny vd.


Karin Tideström

karin.tidestrom@aktuellhallbarhet.se


Louise König är en tungviktare i hållbarhetsbranschen och kommer närmast från rollen som chef för hållbar affärsutveckling på Ramboll Management Consulting. Fram till 2018 var hon hållbarhetschef på Coop. 

Vilka frågor kommer du att driva i din nya roll?

– The New Division är en strategi- och kommunikationsbyrå och min roll som vd blir att leda teamet för att utveckla dessa områden tillsammans med våra kunder och partners, för att verkligen accelerera agendan för de globala målen. Vi är ju en byrå som vill göra skillnad.

Varför går du till kommunikationsbranschen?

– Jag har jobbat med kommunikation i många år i olika roller. Nu står stjärnorna verkligen i linje för förändring. Det har aldrig tidigare skett att så många människor, bolag och länder säger att de vill ställa om. Kommunikation kommer att bli en avgörande kraft för att informera, engagera och skapa tydliga budskap kring vad vi ska göra och hur vi ska göra det, för att verkligen nå den förändring som behövs. Det handlar både om kommunikationens innehåll och räckvidd. Jag har mycket tankar kring hur vi ska arbeta med detta tillsammans. Det är något jag verkligen brinner för. 

Byrån The New Division har bland annat tagit fram det visuella språket för FN:s 17 globala mål.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev