Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Lovisa Back blir ny hållbarhetschef på Nelson Garden

Publicerad: 11 april 2022, 09:00

Lovisa Back blir ny hållbarhetschef på Nelson Garden.

Foto: Hans-Olof Back

Lovisa Back har tidigare varit kommunikationschef för Nelson Garden. I sin nya roll som både hålbarhets och kommunikationschef kommer hon att lägg krutet på tydliga hållbara budskap.


BS


Lovisa Back är sedan tidigare kommunikationschef på Nelson Garden och har arbetat i företaget i fem år. Hon är utbildad civilekonom och har även studerat kommunikation inom social hållbarhet på Linnéuniversitetet. I den nya rollen som hållbarhetschef kommer hon, förutom att ansvara för Nelson Gardens hållbarhetsarbete, även att ingå i ledningsgruppen.

Grattis till nya jobbet! Har du hunnit bli lite varm i kläderna än?
– Fantastiskt kul! Rent formellt börjar jag nu under våren, men jag har varit med och tagit fram vår hållbarhetsstrategi sedan tidigare. 

Du har tidigare varit kommunikationschef på Nelson Garden, nu går du också in i rollen som hållbarhetschef. Hur bollar du dessa två roller?
– Jag skulle säga att hållbarhet är min hemmaplan, där känner jag att jag hittar hem. Fördelen med att behålla ett ben kvar i just kommunikationsdelen är givetvis att kunna säkra upp att de budskap vi ger är tydliga, korrekta och går i linje med vår hållbarhetsstrategi. 

Vilken hållbarhetsfråga är extra viktig för din bransch?
– Omöjligt att säga en, men flera är kopplade till råvaruförsörjning och materialanvändning. Inte minst biologisk mångfald är en hjärtefråga för mig. Människor som odlar kommer närmare naturen och när det myllrar av liv omkring oss mår också vi bättre, men i dag försvinner arter från jorden varje dag. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev