måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Malin Dahlroth ny vd och koncernchef på Sysav

Publicerad: 30 maj 2022, 09:00

Malin Dahlroth.

Malin Dahlroth har utsetts till ny vd och koncernchef för Sysav att efterträda Peter Engström. Hon tillträder sin nya roll i september 2022.

Ämnen i artikeln:

Återvinning

Bianca Sporrong

bianca.sporrong@bonniernews.se


Närmast kommer Malin Dahlroth från Uniper Sverige som chef för affärsutveckling i Norden. Hon har nästan 15 års erfarenhet från energibranschen. De senaste sex åren i ledande positioner inom Uniper och innan dess på Eon. 

Utöver sin erfarenhet av affärsutveckling har Malin Dahlroth mångårig erfarenhet inom finans, som bland annat CFO och ekonomi- och skattechef. Hon har även en bakgrund som jurist.

– Sysav är ett välskött bolag som redan i dag spelar en central roll i att utveckla södra Skåne till en hållbar region. Ett tydligt fokus på återvinning, klimatet och en cirkulär ekonomi är avgörande för framtiden. Jag är stolt över att få möjligheten att leda Sysav in i nästa fas. Bolagets viktiga samhällsuppdrag i kombination med viljan att tänka nytt och visa vägen framåt är vad som gör denna uppgift extra spännande och meningsfull. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och Sysavs medarbetare få fortsätta att utveckla det arbete som Peter Engström inlett, säger Malin Dahlroth i ett pressmeddelande. 

Malin Dahlroth efterträder Peter Engström. Vd-bytet sker under september 2022.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev