Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Nu ska världens handelshögskolor skapa hållbara ledare

Publicerad: 27 februari 2020, 13:22

Handelshögskolan i Göteborg.

Foto: Göteborgs universitet

FN driver ett arbete med att utveckla världens handelshögskoleutbildningar så att framtidens ledare ska kunna bidra till att nå de globala hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030. Nu lyfts Handelshögskolan i Göteborg upp som en av förebilderna.


Handelshögskolan i Göteborg har blivit utsedd som medlem i programmet PRME Champions 2020-2021 inom initiativet Principles for Responsible Management Education. En internationell grupp som under två år ska arbeta tillsammans för att utveckla världens handelshögskoleutbildningar så att dessa formar framtida ledare som bidrar till FN:s hållbarhetsmål i Agenda 2030. 

”Vi är stolta över att ha blivit utvalda som en PRME Champion 2020-2021. Det är en tydlig bekräftelse av vårt arbete med att effektivt integrera hållbarhetsperspektiv i våra verksamheter. Inför framtiden innebär det nya möjligheter för oss att utvecklas i nära samarbete med andra starka, framåtsträvande handelshögskolor med syftet att främja förverkligandet av FN:s hållbarhetsmål”, säger Per Cramér, rektor för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Enligt Göteborgs universitet är många handelshögskolor redan i dag aktiva inom PRME, men vid Handelshögskolan i Göteborg anser man att mycket återstår. Nu hoppas skolan att genom PRME kunna vara med och tillsammans med andra medverkande institutioner utveckla idéer för hur handelshögskolor kan bli bättre på att bidra till samhällsnytta i linje med Agenda 2030.

 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.