söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Ny hållbarhetschef på Sweco

Publicerad: 10 juni 2021, 12:17

Andreas Gyllenhammar är ny hållbarhetschef, Chief Sustainability Officer, för Sweco-koncernen och för Sweco Sverige. Han efterträder Mattias Goldmann som flyttar utomlands. Foto: Jämtkraft och Sweco

Efter ett par år på Sweco lämnar hållbarhetschefen Mattias Goldman sitt uppdrag och flyttar utomlands. Det öppnar för en ny sejour på Sweco för Andreas Gyllenhammar. Han tillträder inom kort rollen som hållbarhetschef, Chief Sustainability Officer, för Sweco-koncernen och för Sweco Sverige.


BA


Andreas Gyllenhammar har utsetts till ny hållbarhetschef på Sweco. Han efterträder Mattias Goldmann som kommer att flytta utomlands, närmare bestämt till Thailand, för att ta sig an nya utmaningar. 

Andreas Gyllenhammar innehar för närvarande positionen som chef för strategi, innovation och hållbarhet på Jämtkraft. Han tillträder inom kort rollen som hållbarhetschef, Chief Sustainability Officer, för Sweco-koncernen och för Sweco Sverige. Han återvänder till Sweco där han tidigare har arbetat i mer än tio år.

”Jag har alltid uppskattat att arbeta för Sweco, hållbarhet är verkligen kärnan i Swecos verksamhet. Swecos roll och ansvar i att ställa om samhället tillsammans med kunderna är verkligen motiverande. Mitt fokus kommer vara att fortsätta utveckla Sweco på den spännande resa som företaget befinner sig på”, säger Andreas Gyllenhammar, i en kommentar. 

Det blev två år på Sweco för Mattias Goldmann, som tidigare ledde tankesmedjan Fores och var en av grundarna till 2030-sekretariatet. Det här är vad han tar med sig från sin tid på Sweco: 

– Jag har insett att konsulten kan utmana kunden att göra långt mer inom klimat och hållbarhet än den tänkt sig, och ofta blir kunden bara glad att vi hjälper dem med deras måluppfyllelse. Vi har vågat arbeta in vad vi gör åt kunden som mätbara mål. Informellt kallar vi det ”Scope 4”, som vänder upp och ner på hela konsultrollen. Jag har också på nära håll sett hur bra det är för affären att ta tydligt och ledande eget hållbarhetsansvar, säger han till Aktuell Hållbarhet.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev