Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Ny vd på Återvinningsindustrierna - mitt i coronakrisen

Publicerad: 6 april 2020, 14:11

Efter 16 år på Återvinningsindustrierna tar hon nu plats som vd. Hon beskriver coronakrisen som en svår utmaning för organisationens medlemmar.


Viveke Ihd är ny vd på Återvinningsföretag, en organisation där hon arbetat i 16 år. Innan hon började på Återvinningsindustrierna arbetade Viveke Ihd på Naturvårdsverket i sju år.

Viveke Ihd berättar att det det känns inspirerande att få förtroendet att leda branschens gemensamma arbete framåt i en tid när återvinning och cirkulär ekonomi är viktigare frågor än någonsin.

Hur känns det för dig att tillträda en ny tjänst mitt i coronakrisen?

– Det är en svår utmaning för våra medlemmar nu, och jag är tacksam över att jag har en lång erfarenhet av återvinningsbranschen. Men det är viktigt att fortsatta driva branschens frågor, för det sker mycket både inom Sverige och EU när det gäller den cirkulära ekonomin och nya lagstiftningar som berör vår bransch.

Hur påverkas era medlemmar av coronakrisen? 

– Hela samhället påverkas och självklart även återvinningsbranschen. Vår bransch är bland annat beroende av industrins efterfrågan av både återvinningstjänster och återvunna råvaror. När efterfrågan nu minskar, både nationellt och globalt, så påverkas naturligtvis vår bransch.

Aktuell Hållbarhet, redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.