Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Nystartade Xvii: Behovet av hållbar affärsutveckling har aldrig varit större

Publicerad: 10 maj 2021, 12:34

Karin Nyberg och Taina Flink, vd och vice vd på nystartade Xvii.

Foto: Jakob Dalbjorn

Hållbarhetsprofilerna Karin Nyberg och Taina Flink startar nu med hjälp av Vinngroup ett nytt Göteborgsbaserat specialistbolag med fokus på hållbarhet och cirkulär ekonomi.


Karin Nyberg och Taina Flink konstaterar att många företag satt ambitiösa hållbarhetsmål den senaste tiden och att behovet av hållbar affärsutveckling och design sannolikt aldrig varit större. Deras nya företag Xvii ska möta det här behovet med expertkompetens inom hållbar affärsutveckling och tjänste- och produktdesign. 

Karin Nyberg är civilekonom som de senaste året arbetat med hållbarhet och digital affärsutveckling. Hon har dessutom varit med och utvecklat Sustainergies och är en av grundarna av nätverket Young Sustainability Professionals, YSP. Taina Flink är civilingenjör i teknisk design och har arbetat i tio år med cirkulär ekonomi och hållbar design. 

”Vi är en bra kombination av de kompetenser som vi ser företag behöver nu. En blandning av affärsutveckling och strategi tillsammans med design-thinking och hållbar produktutveckling. Vi ser båda att framtiden innebär en omställning till cirkulära ekonomi och vi har den samlade kompetensen att driva den omställningen både strategiskt och praktiskt”, säger Karin som blir vd på det nya bolaget, i en kommentar.

”Omställningstakten kommer accelerera i bransch efter bransch och i olika nivåer inom organisationen. Hållbarhet påverkar alla och de företag som vill göra faktisk förändring genom sin affär och sina produkter och tjänster – det är dem kan vi hjälpa”, säger Taina, vice vd på Xvii, i en kommentar.

Xvii startade den 21 april och räknar med att rekrytera flera nya konsulter.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.