Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Parul Sharma lämnar Greenpeace

Publicerad: 3 december 2019, 11:42

Efter bara sju månader lämnar människorättsjuristen Parul Sharma uppdraget som chef för Greenpeace i Sverige.


Människorättsjuristen Parul Sharma som i våras blev ny chef för Greenpeace i Sverige lämnar nu miljöorganisationen. Anledningen är att hon efter årsskiftet börjar arbeta på People´s Vigilance Committee on Human Rights, en organisation som arbetar med barnrätt, kvinnorätt och miljöfrågor, med fokus på klimaträttvisa.
– Jag har fått ett fantastiskt jobb som chef för regionen Sydasien. Det handlar om att jobba mot samma mål som Greenpeace men i en region som jag arbetat länge i och som jag håller väldigt kär. Till att börja med kommer jag vara stationerad i Stockholm, säger Parul Sharma till Aktuell Hållbarhet.

Hur ser du på Greenpeace efter din tid som Sverigechef?
– Det känns otroligt sorgligt att lämna Greenpeace och det kommer alltid vara en organisation som ligger mig varmt om hjärtat. Det finns verkliga eldsjälar på Greenpeace, det måste vi förstå och förvalta inom aktivismen.
I en kommentar skriver Birgitte Lesanner, programchef för Greenpeace Norden, att hon ser fram mot att samarbeta med Parul Sharma även i framtiden.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.