Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Rapparen som blir hållbarhetskonsult med fokus på hållbar stadsplanering

Publicerad: 12 oktober 2020, 15:10

Namo Marouf talar på Nordic Buildtech Day.

Foto: Joakim Ström

Namo Marouf, också känd som Lilla Namo, är rapparen som nu blir stadsutvecklare på Ramboll. På Ramboll ska hon arbeta med uppdragsledning och att ”flytta fram företagets positioner inom social hållbarhet”.


Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Namo Marouf är känd för många som rap-artisten Lilla Namo. Vid sidan av musikkarriären driver hon också stadsplaneringspodden Lilla Namos stad, arbetar som föreläsare och har skaffat sig erfarenheter från både fastighetsbranschen och trafikplanering. Hon är utbildad civilingenjör inom hållbar stadsplanering och design med social hållbarhet som specialitet.

Att hon fått jobbet på just det här jobbet beror främst på att hon ”har en bred erfarenhet från olika skeden och delar av samhällsutvecklingen” och ”är klockren för tjänsten”, som Ramboll uttrycker det i en kommentar. 

Till Aktuell Hållbarhet säger Namo Marouf att hon hoppas på att kunna vara kreativ och lekfull och samtidigt som hon gör verklig skillnad. 

– På Ramboll känns det som det faktiskt går att göra skillnad inom social hållbarhet. Jag har inte börjat än så jag kan ju inte säga exakt vilka uppdrag jag kommer att ha, men jag hoppas på kreativa uppdrag. Just stadsplanering handlar mycket om ramverk och regler. Men under allar regler finns det mycket utrymme att vara kreativ och lekfull. Det är då man skapar förändring.

Ramboll ägs av en stiftelse vars uttalade syfte är att skapa ett bättre samhälle för invånarna. Namo Marouf berättar att hon tilltalas av stiftelseformen och hoppas att den drar till sig en viss typ av människor och att det är ett sammanhang hon vill tillhöra. Namo Marouf berättar vidare att hon tycker att social hållbarhet är en av de viktigaste aspekterna av stadsplanering och att hon kommer att fortsätta prata om social hållbarhet till det blir en norm i alla projekt och genomsyrar allt. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev