Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Så får du drömjobbet i höst

Publicerad: 17 augusti 2010, 06:45

Under semestern får vi tid att reflektera över vår arbetssituation, och många bestämmer sig för att söka sig vidare till nya utmaningar. Här är tipsen som ger dig drömjobbet i höst.


Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Det är tidningen Chef som ger tipsen om hur du får chefsjobbet du drömt om. Enligt tidningen är det svårt att hitta arbeten bland platsannonser som verkligen är anpassade till just din kompetens. Därför föreslår de att du istället vänder dig till den "dolda arbetsmarknaden". Det vill säga jobb som finns, men inte syns.
– Den dolda arbetsmarknaden är väldigt outnyttjad, men den kräver att du tar första steget, säger Carola Forssell till tidnignen Chef.

Carola Forsell har skriviet boken "För dig som tröttnat på att söka jobb som alla andra" och hon menar att den dolda arbetsmarknaden består av tidiga rekryteringsbehov, omedvetna rekryteringsbehov samt medvetet nedprioriterade rekryteringsbehov som till exempel under föräldraledigheter, pensionsavgångar eller tjänstledigheter. Genom att göra dig tillgänglig på denna "dolda" arbetsmarknad ökar dina chanser rejält till att få drömjobbet.

Här är Carola Forsells tre tips som gör att du får drömjobbet i höst:

- Våga titta på den dolda arbetsmarknanden, drömjobbet är sällan utannonserat. Gör klart för dig själv exakt hur ditt drömjobb ser ut och lista sedan minst 10 företag där drömjobbet skulle kunna finnas.
- Ta initiativet. När du arbetar på den dolda arbetsmarknaden är det du som måste driva frågan, annars slutar dialogen.
- Boka möten istället för att skicka CV:n. På mötena visar du sedan hur just din kompetens kan lösa olika problem på företaget. Carolina Forsell konstaterar att många presenterar sig själva som ett smörgåsbord av kompetens och hoppas att arbetsgivaren ska gilla någon av rätterna. Gör inte det misstaget själv. Om du istället visar exakt vilka problem du kan lösa ökar dina chanser avsevärt.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev