Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Så mycket störs vi av kontorsjobbet

Publicerad: 17 juni 2014, 10:33

Känner du att du kan arbeta ostört på ditt kontor? Då tillhör du den knappa hälften som är lyckligt lottad. Var fjärde kontorsanställd tycker det är svårt att arbeta ostört och sämst är det i öppna kontorslandskap.


Fortfarande sitter fler kontorsanställda på eget rum, 43 procent, än i öppet landskap, 27 procent. 24 procent delar rum med mellan en till fyra andra personer och 4 procent arbetar på kontor utan fast arbetsplats.

Det framkommer i en undersökning som United Minds har gjort på uppdrag av Vasakronan.

Men tittar man på it-branschen så är öppet landskap betydligt vanligare. Nästan hälften, 49 procent, sitter i öppet landskap och bara 22 procent har eget rum. 23 procent delar rum och 5 procent har inga fasta arbetsplatser.

Nästan hälften av alla som jobbar på kontor uppger att de kan arbeta ostört alltid eller ofta medan så många som en fjärdedel uppger att de sällan eller aldrig kan det. Och sämst är det för dem i öppna kontorslandskap – av dem anser 44 procent att de inte kan arbeta ostört.

Av dem som har ett eget rum uppger 37 procent alltid ha möten med andra medarbetare utan att störas, medan samma siffra för öppna kontorslandskap bara är 16 procent.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev