Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Så vanligt är det med jobbromantik bland chefer

Publicerad: 19 februari 2013, 09:22

Tre av tio chefer har haft ett förhållande på jobbet och desto fler medger en flirt.


Många chefer tycks känna till förhållanden som förekommer bland kollegor och medarbetare på jobbet. Sju av tio säger sig sett ett flertal fall på sin arbetsplats och allra mest observanta är de yngre cheferna. Det framgår av Positions chefspanel.

Även i chefsledet blomstrar romantiken relativt ofta. Tre av tio chefer medger att de haft en relation med någon på jobbet. Fler yngre än äldre chefer säger sig ha varit med om det. Det finns också geografiska skillnader. Relationer på jobbet är dubbelt så vanligt bland Stockholmscheferna som bland cheferna i norra Sverige.

På frågan om cheferna haft en flirt med någon på arbetet stiger andelen som svarar ja till fyra av tio. I Stockholm medger varannan chef att han/hon haft en flirt på jobbet.

Hur ställer då Sveriges chefer till förhållanden på jobbet? Jo, drygt hälften tycker att det är okej och återigen är det de yngre cheferna som sticker ut i detta sammanhang. Om en av dem är chef anser däremot de flesta att det är olämpligt.

Sammanlagt har 870 chefer besvarat enkäten som genomförts och bearbetats av Novus. Av dessa chefer uppger en av fem att de träffat sin make/maka på arbetet.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev