söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Scans hållbarhetschef går till konsultbranschen

Publicerad: 24 januari 2022, 12:09

Vera Söderberg. Foto: Trossa AB.

Konsultföretaget Trossa anställer Vera Söderberg. Hon kommer närmast från HK Scan där hon varit hållbarhetschef sedan 2013.

Ämnen i artikeln:

LeverantörskedjaKlimatavtal

KT


Vera Söderberg har arbetat i HK Scan-koncernen i tolv år, de senaste nio åren som hållbarhetschef. Hon är utbildad agronom med inriktning husdjur vid Sveriges lantbruksuniversitet och University of Guelph i Kanada.

I sin nya roll som konsult ska hon hjälpa företag och organisationer att utveckla miljö- och klimatstrategier samt klimatmål enligt Science Based Targets Initiative, SBTI. Hon kommer också att arbeta med hållbarhetsredovisning och kommunikation.

Varför går du över till konsultbranschen?

– Jag har varit på samma företag i många år och ville bredda mig, både till andra branscher och till nya hållbarhetsområden. Jag har jobbat mycket med miljö och klimat och ser fram emot att nu få arbeta även med andra hållbarhetsområden som mänskliga rättigheter och hållbara leverantörskedjor. 

Vad ska bli roligast med nya jobbet?

– Dels den här breddningen och att få lära mig mer om nya verksamheter och hållbarhetsområden. Men också att få jobba med så många duktiga kollegor. Tidigare har jag varit den enda experten. Nu kommer jag att få arbeta tillsammans med en rad experter inom olika hållbarhersområden. Det känns väldigt roligt.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev