tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Sista chansen att nominera till priset Sveriges bästa hållbarhetschef 2021

Publicerad: 3 september 2021, 08:48

Aktuell Hållbarhet har delat ut utmärkelsen Sveriges Bästa Hållbarhetschef sedan år 2014. Prisets syfte är att identifiera och lyfta fram de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet, för att inspirera, motivera samt stärka hållbarhetschefens viktiga roll.

Aktuell Hållbarhet har delat ut utmärkelsen Sveriges Bästa Hållbarhetschef sedan år 2014. Nu är det dags att nominera årets pristagare och nu här du lämna dina förslag.

Ämnen i artikeln:

Hållbarhetskommunikation

Nu kan du vara med och nominera Sveriges bästa hållbarhetschef. Är det din chef?  Eller någon annan chef du känner till? Eller kanske du själv? 

Nominera här 

I år delas priset ut i samarbete med Ledarna. En jury utvärderar de nominerade kandidaterna utifrån följande övergripande kriterier:

Åstadkommen affärsnytta
Hur personen har bidragit till hållbar affärsutveckling på ett såväl strategiskt som operativt sätt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya hållbara affärsmodeller genom att skapa nya sätt att sälja produkter och tjänster.

Åstadkommen hållbarhetsnytta
Vilken övergripande effekt och betydelse har arbetet haft ur ett hållbarhetsperspektiv? Har insatserna kanske till och med drivit delar eller till och med hela marknaden i mer hållbar riktning?

Ledarskap
En förutsättning för att åstadkomma resultat är ledarskap, såväl internt som externt. Att driva omställning handlar mycket om att få med sig medarbetare, ledningsgrupp och styrelse samt externa intressenter som leverantörer och kunder.

Innovation och nytänkande
Den fjärde parametern fokuserar på personens innovationsförmåga och nytänkande. Hur unika är de åstadkomna lösningarna? Har andra aktörer, exempelvis kunder eller konkurrenter, inspirerats av initiativen?

Nominera här 

Sveriges bästa hållbarhetschefer genom tiderna:
2020 - Kaj Török, Max Burgers
2019 - Anna Denell, Vasakronan
2017 - Louise König, Coop
2016 - Claes Johansson, Lantmännen
2015 - Lena Hök, Folksam
2014 - Charlotta Szczepanowski

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev