Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Sista chansen att nominera unga talanger – ”viktigt att det finns personer med andra perspektiv”

Publicerad: 23 september 2022, 12:05

Nu är sista chansen att nominera hållbarhetstalanger under 33 år.

Foto: A-Digit, Pressbild/I am collective

Den 30 september är sista datum att nominera unga hållbarhetstalanger på Aktuell Hållbarhets så kallade 33-lista. Till listan väljer redaktionen ut 33 nya hållbarhetstalanger under 33 år, bland alla kandidater som har nominerats.


Ämnen i artikeln:

Toppnyheter onsdag

Inför den sista nomineringsveckan har Aktuell Hållbarhet pratat med David Khabbazi, vice vd och strateg på The Social Few, en byrå som fokuserar på att framtidssäkra organisationer och samhällen genom att inkludera fler perspektiv med hjälp av datadriven inkludering och digitala dialoger. 

Vad tycker du man ska tänka på när man nominerar kandidater till 33-listan?

– Jag tycker att du som ska nominera dig själv eller en vän ska tänka på att man inte nödvändigtvis behöver jobba jobba som hållbarhetsstrateg eller hållbarhetsansvarig för att komma med på listan. Det räcker att du jobbar med frågor eller projekt som är kopplade till Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen. Det är viktigt tycker jag att det finns personer med andra perspektiv och utbildningar och bakgrunder som nomineras.

Vad skulle du vilja se mer av på listan?

– Framför allt tänker jag på dem som jobbar med social hållbarhet och sociala frågor. Hållbarhetsfrågorna har traditionellt varit uppdelade i två läger, där miljöfrågorna har haft mer specialister på till exempel logistik, produktion, utsläpp och cirkulär ekonomi medan de som jobbat med sociala frågor ofta har varit generalister. Jag skulle vilja se fler specialister på det sociala området, som kanske kommer med nya innovationer, metoder eller lösningar som bidrar till mätbar tillväxt på olika sätt, och som arbetar både hållbart och inkluderande. 

Tänker du på någon särskild specialitet?

– Nej, om jag tar mig själv som exempel så har jag bakgrund inom antropologi och statsvetenskap men skolade om mig inom ”growth marketing”. Nu jobbar jag med digitala tillväxtfrågor utifrån ett kulturellt perspektiv, nischad gentemot minoritetsgrupper i Norden. Det behövs givetvis många olika specialiteter även när det gäller social hållbarhet och där blir våra olika perspektiv väldigt relevant.

Läs mer om 33-listan och nominera dina favoritkandidater här

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter onsdag

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.