Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Sofie Brange ny hållbarhetschef på Adecco group

Publicerad: 25 april 2022, 09:00

”Som stort HR-bolag är det också viktigt att vi är i framkant inom socialhållbarhet. För oss är mångfald och inkludering jätteviktigt”, säger Sofie Brange.

I mitten av mars tillträdde Sofie Brange som ny hållbarhetschef på Adecco group. Som HR-bolag är socialhållbarhet en vikig hållbarhetsfråga.

Ämnen i artikeln:

Hållbart varumärke

BS


Sofie Brange har arbetat med kommunikation och samhällsfrågor i över tio år. Senast kommer hon från en tjänst från medieföretaget Clear Channel där hon arbetade under sju år med allt från hållbarhet, varumärkesfrågor och public affairs. Dessförinnan var Sofie kommunikationskonsult på JKL (Kekst CNC).

Du tillträdde för några veckor sedan, har du hunnit bli varm i kläderna?
– Både och. Det är så otroligt mycket att sätta sig in i, speciellt när det är ett så stort globalt bolag. Jag har kommit en liten bit på vägen i alla fall. 

Du har tidigare arbetat med kommunikation och samhällsfrågor, på vilket sätt har du användning för det i ditt arbete som hållbarhetschef?
– Hållbarhetsfrågan är ju den störta samhällsfrågan vi har för tillfället. Så det tror jag att jag har mycket användning av i och med att jag följer med i debatten och trender både stort i världen och lokalt. Jag tror att det finns jättemånga sätt att använda sig av kommunikationsdelen, vi anställer mycket människor inom Adecco group och har väldigt stor möjlighet att påverka och sprida kunskap inom organisationen. 

Vilken är den viktigaste hållbarhetsfrågan för din bransch?
– Här vill man ju säga allt. Jag skulle säga den gröna omställningen av ekonomin i Sverige, där Sverige verkligen är ett föregångsland. Som stort HR-bolag är det också viktigt att vi är i framkant inom socialhållbarhet. För oss är mångfald och inkludering jätteviktigt. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev