torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Spikat: Naturskyddsföreningen har ny ordförande

Publicerad: 19 juni 2023, 09:39

Beatrice Rindevall.

Foto: Björn Nordqvist

Naturskyddsföreningen har en ny ordförande. Årsstämman gick på valberedningens linje och valde Beatrice Rindevall.

Ämnen i artikeln:

NaturskyddsföreningenPolitik

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Beatrice Rindevall ersätter nu Johanna Sandahl på ordförandeposten för Naturskyddsföreningen. Rindevall var valberedningens förslag som ny ordförande – företrädaren Johanna Sandahl lämnar nu sitt uppdrag efter nio år på posten.

”Miljö- och klimatfrågorna är akuta, men behandlas som särintressen. Vi ser just nu det största bakslaget för miljöpolitiken i modern tid, samtidigt som forskningen är tydligare än någonsin om hur bråttom det är att ställa om. Tiden att skaka om den politiska dagordningen är nu. Som ny ordförande för Naturskyddsföreningen vill jag jobba intensivt för att miljöfrågorna ska få det utrymme i debatten och i politiken som de förtjänar”, säger Beatrice Rindevall, i en kommentar.

“Vi ser att hon är en kandidat som både kan företräda föreningen utåt och leda föreningens interna utveckling. Genom sitt ideella och professionella engagemang har hon en bra grund”, sa valberedningens ordförande Lena Nilsson till Aktuell Hållbarhet när Beatrice Rindevall nyligen nominerats.

På årsstämman valdes även ny styrelse.

”Jag är stolt och stärkt av medlemmarnas förtroende och hoppas kunna bidra till en stark inre organisation som både kan känna glädje tillsammans och slå skarpt utåt”, säger Beatrice Rindevall.

Naturskyddsföreningens nya styrelse

Ordförande: Beatrice Rindevall
Skattmästare: Jan Greve
Ledamöter: Anders Roth, Carmen Blanco Valer, Emma Andersson Barkas (omval), Lars Vaste Andersson (omval), Linda Birkedal, Lotta Silfver (omval), Madeleine van der Veer, Martin Lindén (omval), Tonie Wickman, Ylva Lidén
Revisorer: Anneli Carlsson (omval), Kåre Olsson (omval).Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev