tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Stina Printz värvas av Norrmejerier – blir ny hållbarhetschef

Publicerad: 21 mars 2022, 13:16

Stina Printz blir ny hållbarhetschef på Norrmejerier.

Dagligvarujätten Coops hållbarhetsstrateg Stina Printz byter jobb och tillträder i maj som ny hållbarhetschef på Norrmejerier.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Efter att ha studerat till agronom på SLU arbetade Stina Printz som livsmedelsinspektör på miljöförvaltningen i Stockholms kommun innan hon tog steget över till Coop där hon haft ett antal olika roller de senaste drygt tio åren, varav hållbarhetsstrateg sedan i mars 2019.

I maj tillträder hon som ny hållbarhetschef på Norrmejerier. Enligt bolaget kommer Stina Printz att ”leda och driva Norrmejeriers övergripande hållbarhetsarbete i hela värdekedjan – från primärproduktion till kund, konsument och samhälle”. 

– Det känns roligt att få börja jobba åt ett norrländskt företag med en sådan stark lokal anknytning, säger Stina Printz till Aktuell Hållbarhet. 

Hur skiljer sig det här jobbet från ditt tidigare uppdrag?
– Huvudfrågan är egentligen densamma, det vill säga hållbar produktion och konsumtion. Skillnaden är att jag går från dagligvaruhandeln till primärproduktionen, vilket känns väldigt roligt eftersom man har stora möjligheter att påverka.

Vilken är den viktigaste frågan du kommer att driva på Norrmejerier?
– Det är att minska den negativa klimatpåverkan som mjölkproduktion kan ha och samtidigt öka den positiva påverkan. Mjölkdjur bidrar också med många bra saker. De betande djuren är otroligt viktiga för den biologiska mångfalden och de öppna landskapen. Det gäller att hitta den balansen och visa på de här mervärdena. 

Stina Printz kommer att efterträda Anna-Karin Karlsson som lämnar Norrmejerier.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev