Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Stort teknikavtal skapar jobb i Skottland

Publicerad: 19 juli 2010, 07:37

Scottish and Southern Energy (SSE) och Mitsubishi har tecknat ett omfattande samarbetsavtal för utveckling av koldioxidsnåla tekniker. Avtalet förväntas skapa 1 000 jobb i SSE:s nya forskningscentrum i Glasgow.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

De två företagen ska tillsammans arbeta med utveckling av en rad olika gröna tekniker, som till exempel havsbaserad vindkraft, smarta nät och koldioxidsnåla fordon. Det strategiska avtalet undertecknades vid en ceremoni i fredags i närvaro av Skottlands försteminister Alex Salmond.

Salmond lovordade alliansen som ytterligare ett bevis på Skottlands framväxt som ett ledande centrum för utvecklingen av koldioxidsnål teknik, skriver Business Green.

SSE-chefen Colin Hood kallade samarbetet ”ett av de viktigaste industriella partnerskap som etablerats i Skottland sedan Nordsjöoljans glansdagar”, och tillade att det kommer bidra till att befästa SSE:s position som Storbritanniens ledande producent av förnybar energi.

Affären understryker också Mitsubishis växande intresse för den brittiska marknaden för förnybar energi, där det japanska konglomeratet har gjort en rad investeringar under de senaste månaderna. Bland annat satsar Mitsubishi Power Systems 100 miljoner pund i ett FoU-projekt om vindkraft.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.