Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Svensken som tar toppjobb på Världsbanken

Publicerad: 17 januari 2012, 11:50

Han har ett långt förflutet som svensk miljöprofil. Nu tar han ett toppjobb på Världsbanken.


Det är Anders Berntell, VD för Stockholm International Water Institute (SIWI), som efter tio framgångsrika år lämnar Sverige för en tjänst som VD för 2030 Water Resources Group inom International Finance Corporation på Världsbanken. Han tillträder tjänsten den 1 mars.

Anders Berntell har arbetat som VD för SIWI sedan 2002 och under den tiden har organisationen växt från 10 till 50 anställda i slutet av 2011. Anders Berntell har till hög grad utvecklat SIWIs mest kända varumärken såsom World Water Week och Stockholm Water Prize.
– Efter tio år som VD på SIWI är det naturligtvis med blandade känslor som jag lämnar organisationen, säger Berntell och fortsätter.
– SIWI har utan tvekan potential att spela en ännu större och viktigare roll på den internationella agendan kring vatten och hållbar utveckling. Jag är säker på att SIWI går mot en lysande framtid och jag kommer att följa deras utveckling med stort intresse.

SIWI meddelar att man för närvarande rekryterar en ny VD.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.