måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Tjuvfiske ledde till avgång – nu tar PM Nilsson klivet till Timbro

Publicerad: 6 februari 2023, 12:39

PM Nilsson går till marknadsliberala tankesmedjan Timbro. Foto: Anders Wiklund/TT

PM Nilssons tjuvfiske av ål ledde till att han avgick som statssekreterare för statsminister Ulf Kristersson. Nu har han ett nytt jobb, som ansvarig för bland annat miljöfrågor, på tankesmedjan Timbro.

Ämnen i artikeln:

ÅlKlimatpolitik

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Statsminister Ulf Kristerssons (M) tidigare statssekreterare PM Nilsson har ett nytt jobb, på marknadsliberala tankesmedjan Timbro. Här får han ansvar för miljö- och klimatfrågor, men också för att driva landsbygds- och stadsutvecklingsfrågor.

”PM Nilsson förstår på djupet kopplingen mellan näringslivets villkor och klimatpolitikens utformning. Vi är väldigt glada att han väljer att komma till oss i hård konkurrens med andra”, säger Benjamin Dousa, vd på Timbro i ett pressmeddelande.

Läs mer: Ålexpert om PM Nilssons tjuvfiske: Ses som nån slags ”lingonbrottslighet”

PM Nilsson avgick från sitt uppdrag som statssekreterare tidigare i år, efter att Expressen avslöjat att han tjuvfiskat ål och ljugit om detta för polisen. En utredning om artskyddsbrott inleddes också.

”Efter att ha tillfört den politiska skandalen en helt ny miljöpolitisk dimension ska jag nu arbeta med miljöfrågor på heltid. Då näringslivet är den största seriösa miljörörelsen känns Timbro helt rätt. Vi ses!”, skriver PM Nilsson i ett inlägg på Twitter.

PM Nilsson är tidigare mångårig medarbetare på Dagens industris ledarredaktion.

Aktuell Hållbarhet har sökt Timbros vd Benjamin Dousa.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev