Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Tre Linkedin-tabbar som kan kosta dig jobbchansen

Publicerad: 30 juli 2013, 08:30

Här är misstagen på Linkedin som kan kosta dig jobbchansen.


Att Linkedin är en viktig pusselbit för att landa det nya jobbet kan inte komma som en överraskning för någon. Men visst finns det fallgropar. AOL Jobs har sammanställt en lista över misstagen du ska undvika.

1. Din profil är inte komplett
Gå till din profilsida. Säger Linkedin att du är "100% complete"? Om du ser någonting annat så är du inte färdig. Sätt igång och komplettera.

2. Profilen saknar detaljer
Rätt nyckelord och en trevlig, professionell profilbild behövs för att du ska sticka ut i mängden. Börja med rubriken, orden som syns direkt under ditt namn. Den ska vara kort, koncis och beskriva dig – inte bara berätta vad du jobbar med just nu.

3. Du har ingen egen webbadress
Ett typiskt nybörjarmisstag är att ha en profiladress som består av slumpmässiga tecken. Gå in och redigera din profil. Vilken webbadress ser du rakt under din profilbild? Se till att ändra den till något snyggt. Få in ditt namn – adressen blir ditt nya visitkort.

Läs resten av tipsen hos AOL Jobs.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.