Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Tredje AP-fondens hållbarhetschef blir ledamot i Mistras kapitalförvaltningskommitté

Publicerad: 25 juli 2022, 11:35

Foto: Peter Phillips

Fredric Nyström tillträder som ledamot i Mistras kapitalförvaltningskommitté. Det meddelade forskningsfinansiären Mistra den 1 juli. Sedan tidigare är han chef för hållbarhet och ägarstyrning på Tredje AP-fonden, AP3.


Som chef för hållbarhet och ägarstyrning på AP3 har Fredric Nyström ett övergripande ansvar för att leda fondens hållbarhetsarbete. Han tillträdde jobbet i maj och nu blir han alltså även ledamot i Mistras kapitalförvaltningskommitté. 

Fredric Nyström hoppas att Mistras kapitalförvaltningskommitté kan stötta förvaltarna att utvecklas i en hållbar riktning. Enligt Fredric Nyström kan det bland annat ske genom att ännu mer än tidigare föra ut kunskap och resultat från Mistras forskning.

”Inom Mistras forskningsprogram finns mycket användbar kunskap som förvaltarna kan ha nytta av. Vi vill hjälpa till att göra forskningen mer tillgänglig för dem på olika sätt”, säger Fredric Nyström i en kommentar.

Fredric Nyström har tidigare varit chef för ansvarsfulla investeringar på Öhman fonder.

 

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.