Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Karriär

Två av tre kollar jobbmejlen dygnet runt

Publicerad: 9 Oktober 2012, 06:29

Att ha kontoret på fickan stressar allt fler.


Ju mer mobilt vi jobbar med såväl bärbar dator, mobil och flextid, desto svagare blir skiljelinjen mellan arbete och fritid. Tydligt är att fler stressas av det mobila arbetssättet i år än förra året.Det visar en undersökning som it-branschens största fackförbund Unionen gjort bland 2200 tjänstemän i privat sektor.

Två av tre tjänstemän instämmer helt eller delvis på frågan om de kollar jobbmejlen på fritiden, jämfört med hälften av de tillfrågade ifjol.

Andelen som svarar ja på frågan om de stressas av att ta emot jobbmejl på mobilen ligger konstant på 17 procent, samtidigt som andelen som inte instämmer med påståendet sjunkit från 44 till 35 procent.

Allt fler verkar inte själva kunna bestämma när de läser jobbmejl. 2011 uppgav sex av tio att de kunde det, mot hälften av tjänstemännen i år.

Men även om det nya arbetssättet ökar stressen ses det också som något positivt. Två av tre tycker att arbetet underlättas genom att ha tillgång till mejl i mobilen.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.