söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Undersökning: Hållbarhet på jobbet viktigast för unga kvinnor

Publicerad: 19 juni 2023, 04:10

Foto: Prostock-Studio

Att arbetsgivare fokuserar på hållbarhet blir allt viktigare när Sveriges befolkning väljer jobb, visar en ny undersökning.


Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Arbetsgivarnas fokus på hållbarhet blir allt viktigare för svenskarna enligt en ny undersökning genomförd av Sifo, beställd av företaget Spacewell. En majoritet av svenskarna, 56 procent, anser att det har blivit viktigare att deras arbetsgivare aktivt arbetar med miljö och hållbarhet under de senaste fem åren. Enligt undersökningen är det särskilt kvinnor i åldern 18-29 år där 64 procent anser att hållbarhetsarbetet har blivit viktigare.

Thomas Marx, iot-expert på Spacewell, betonar vikten av att företag prioriterar sitt miljöarbete för att minska klimatpåverkan– samtidigt som de stärker sitt arbetsgivarvarumärke.

”Människors attityder driver förändring, så det är glädjande att allt fler vill arbeta på företag som prioriterar sitt miljöarbete. Svenska arbetsgivare har allt att vinna på att gå i täten för hållbara och energieffektiva arbetsplatser – både för att minska sin klimatpåverkan och sina kostnader, men även för att stärka sitt arbetsgivarvarumärke”, säger Thomas Marx i en kommentar.

Totalt har ungefär 1000 personer svarat, hälften män och hälften kvinnor.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev